Social 25 Mai 2016 08:00
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ASVSA) a anuntat ca in urma analizelor facute in anchetele epidemiologice privind copiii din Arges si Bacau, diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic, s-a constatat absenta bacteriei E.Coli.
Inspectorii DSVSA au prelevat probe din lapte proaspat, lapte fiert, branza, apa potabila din reteaua publica, apa de izvor si patrunjel, aceste alimente fiind indicate de parinti ca fiind cele consumate de copii.

"In urma analizelor efectuate in cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Bacau si a Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, s-a constatat absenta bacteriei Escherichia Coli verotoxigena (E. Coli) in toate cele 21 de probe recoltate",
se arata intr-un comunicat emis de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Arges si Bacau sunt internati in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” si Spitalul de Pediatrie din Iasi si se afla in stare stabila, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.