Social 25 Mai 2016 07:00
Firma Hexi Pharma a incheiat, in perioada 2014-2016, contracte de vanzare de produse biocide cu 152 de unitati medicale din Romania, valoarea contractelor fiind de 51 de milioane de lei, informeaza marti Parchetul General.

Potrivit unui comunicat, "in intervalul 2014 – 2016, Hexi Pharma a incheiat contracte de vanzare de produse biocide cu un numar de 152 de unitati medicale din Romania".

Anchetatorii au stabilit ca "valoarea contractelor incheiate de Hexi Pharma cu aceste unitati medicale, avand ca obiect vanzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectari ale concentratiei substantelor active este de circa 51 milioane lei".

Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat ca marti, procurorii care fac ancheta in dosarul privind dezinfectantii diluati vor stabili care este prejudiciul in cauza, precizand ca suma se poate schimba pe parcursul zilelor urmatoare.

"Azi vom avea un prejudiciu. Ar putea sa se identifice noi prejudicii in zilele urmatoare", a declarat Augustin Lazar la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, referindu-se la dosarul privind zadarnicirea combaterii bolilor, in care se fac investigatii privind dezinfectantii diluati.

In ceea ce priveste dosarul de ucidere din culpa, privind accidentul in urma caruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al Romaniei a precizat ca se vor administra in continuare probe.

"In asemenea cazuri se efectueaza expertize criminalistice, genetice, se realizeaza perchezitii informatice in mediile de stocare ridicate de la fata locului. Vor fi audiate si reaudiate toate persoanele de cate ori este necesar pentru a se clarifica toate aspectele", a precizat Augustin Lazar.

Marti, medicii legisti au facut autopsia iar partenera de viata a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, au fost aduse la serviciul de medicina legala si probe din locuinta lui Dan Condrea pentru a fi facute testele ADN.

Citeste si:
Augustin Zegrean, despre supraimpozitarea contractelor part-time:...
Augustin Zegrean, despre...

Autopsia in cazul Dan Condrea a continuat marti, medicii eliminand, in urma unei analize amanuntite la inima, ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular cerebral. Potrivit unor surse medicale, cordul era normal, iar moartea a fost cauzata de impactul violent. "Cauza decesului sunt leziunile traumatice grave. Cordul nu are nimic, este unul normal. Nu se pune problema ca ar fi facut infarct sau accident vascular", au afirmat sursele citate.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Condrea conducea cu o viteza ridicata inainte de a se produce accidentul, urmand ca in urma unei expertize sa se stabileasca exact ce viteza a avut. De asemenea, s-au solicitat imagini de pe camerele de supraveghere din zona, inregistrarea apelului la 112, unul dintre cei doi martori oculari fiind cel care a anuntat accidentul. Anchetatorii vor verifica daca omul de afaceri a lasat un testament, au precizat aceleasi surse.

Citeste si:
Directorul general Hexi Pharma, 3 ani de inchisoare cu executare
Directorul general Hexi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.