Social 24 Mai 2016 15:08
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundatii pentru 16 bazine hidrografice din 19 judete din tara, valabila de marti, de la ora 15.00 si pana joi, la ora 12.00.
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), afluentii mici ai Somesului din judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare, bazinele superioare ale Muresului si Tarnavelor din judetele Harghita si Mures, Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges, Suceava, Moldova, Bistrita (judetele Suceava, Harghita, Neamt si Bacau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Buzau superior (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Jijia si Baseu (judetele Botosani si Iasi), scrie MEDIAFAX.

Potrivit INHGA, "fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Bistrita Nasaud, Sibiu, Harghita, Covasna, Bacau si Vrancea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.