Social 22 Mai 2016 16:00
Cel mai mare exercitiu de comunicatii si informatica din istoria NATO, cu participarea a peste o mie de militari din 30 de unitati ale Aliantei, a fost deschis duminica la Bucuresti, urmand sa se incheie pe 3 iunie.

„Steadfast Cobalt 2016”, cel mai mare exercitiu de comunicatii si informatica din istoria NATO, a fost deschis duminica printr-o ceremonie care a avut loc la Bucuresti, la Centrul 48 Comunicatii si Informatica Strategice.

Exercitiul, la care participa peste o mie de militari din 30 de unitati NATO, se va incheia pe data de 3 iunie. Potrivit oficialilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale, este vorba despre miscari de instruire in comun, interoperabilitate pe un scenariu fictiv de aparare colectiva.

"Exercitiu SFCT16 are ca obiective principale testarea si evaluarea interoperabilitatii sistemelor de comunicatii si informatice, in sprijinul structurii de comanda si forte ale NATO, angajate intr-o operatie aliata majora de aparare colectiva in Estul Europei", se noteaza intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Militarii care participa la exercitiu vor fi selectati pentru ca, din 2017, sa faca parte din forta de reactie rapida, scrie MEDIAFAX.

"SFCT16 este un exercitiu de certificare a structurilor NATO de comunicatii si informatica ce vor face parte din Forta Imbunatatita de Raspuns a NATO(enhanced NATO Response Force) incepand cu anul 2017 ", mai precizeaza Ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.