Social 20 Mai 2016 13:16
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput, vineri, judecata in faza de apel in dosarul "Microsoft", cauza in care, in prima instanta Gabriel Sandu, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan au fost condamnati la inchisoare cu executare, Dumitru Nicolae primind o pedeapsa cu suspendare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a inceput, vineri, judecata in faza de apel in dosarul Microsoft, la acest termen fiind verificate masurile restrictive impuse celor cercetati.

La data de 24 martie, judecatorii au dat prima decizie in dosarul "Microsoft", astfel ca trei dintre inculpati, Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan, au primit condamnari cu executare, in timp ce omul de afaceri Dumitru Nicolae a primit o pedeapsa cu suspendare.

Omul de afaceri Dorin Cocos a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalare de bani, instanta dispunand confiscarea a peste trei milioane de euro in cazul acestuia. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detentie pentru de luare de mita si spalare de bani, instanta dispunand in cazul sau confiscarea a peste doua milioane de euro.In cazul lui Gheorghe Stefan, fost primar in Piatra Neamt, magistratii ICCJ au dat o sentinta de trei de ani inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, iar instanta a decis confiscarea a peste trei milioane de euro.

Omul de afaceri Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare pentru trafic de influenta, fiindu-i confiscat un milion de euro si fiind obligat de instanta sa presteze munca in folosul comunitatii la Admnistratia Domeniului Public Sector 2.

Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, precum si fostul primar Gheorghe Stefan si fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, in 23 martie, in dosarul "Microsoft", scrie MEDIAFAX.

Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.