Social 20 Mai 2016 07:20
Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat joi ca isi doreste ca profesorii sa aiba „o recunoastere si din punct de vedere salarial al rolului pe care il au in societate”, precizarea fiind facuta in contextul in care sindicatele au anuntat ca vor protesta fata de ordonanta privind salarizarea.
Ministrul Educatiei a declarat joi ca isi doreste sa ajunga la o intelegere cu sindicatele din Invatamant, in contextul in care profesorii au anuntat proteste pentru data de 01 iunie. „Am fost intotdeauna in dialog cu sindicatele, am discutat despre lucruri mici si lucruri mari, dar mereu am fost in dialog si deciziile noastre toate au fost luate in parteneriat. Pe de alta parte, eu ca ministru al Educatiei imi doresc ca cei care servesc scoala romaneasca, profesorii, sa aiba o recunoastere si din punct de vedere salarial al rolului pe care il au in societate. Avem, insa, un buget al Educatiei pe anul acesta si sunt convins ca, in urma dialogului din urmatorul interval de timp, se va ajunge la solutia posibila. Eu imi doresc foarte mult sa se faca si recunoasterea pe aceasta cale a profesiei de cadru didactic”, a declarat Adrian Curaj, in cadrul unei conferinte de presa.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat saptamana aceasta ca va organiza un miting la data de 01 iunie, 15.000 de profesori urmand sa iasa in strada in semn de protest fata de ordonanta privind salarizarea, a declarat liderul sindical Simion Hancescu pentru MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.