Social 20 Mai 2016 08:20
Cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Italiene, sarbatorita pe 2 iunie, Ambasada Italiei la Bucuresti si Muzeul National de Arta al Romaniei invita bucurestenii pe 24 mai, la ora 10.00, la Resedinta Ambasadorului Italiei la Bucuresti, Strada Henri Coanda nr. 7.

Acolo, acasa la Ambasadorul Italiei, se va desfasura conferinta de presa de prezentare a expozitiei de fotografie “Ciao Bucarest. Influente urbane italiene in Bucuresti”. Conceput si realizat de Ambasada Italiei la Bucuresti pentru a consolida excelentele relatii dintre cele doua tari, acest proiect cultural este menit sa valorifice si sa faca mai bine cunoscut spiritul creativ italian, reflectat in arhitectura si peisajele Bucurestiului, din secolul al XVIII-lea pana astazi. Totul este configurat intr-o galerie originala de imagini montate in maniera inovatoare, care va dezvalui vizitatorilor cladiri publice si private, monumente, parcuri, strazi, piete, constructii contemporane: de la Palatul Mogosoaia pana la noul terminal al aeroportului Henri Coanda, alaturi de multe alte repere italiene care apartin istoriei urbane a capitalei Romaniei, informeaza MEDIAFAX.

O selectie a fotografiilor va fi inclusa intr-un volum, in timp ce un website care va fi prezentat in cadrul conferintei de presa va oferi un tablou mai amplu al influentelor urbane italiene in Bucuresti. Expozitia cu intrare libera va fi deschisa publicului larg la Muzeul National de Arta al Romaniei, Salile Kretzulescu, incepand cu data de 2 iunie pana pe 15 august 2016. Publicul va putea explora in mod interactiv si o macheta tridimensionala a orasului.

Evenimentul are loc sub patronajul Ministerului Bunurilor, Activitatilor Culturale si Turismului din Italia, al Ministerului Culturii din Romania – Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti, si al Centrului Cultural ARCUB.

Partenerii evenimentului sunt Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, Biserica Italiana, Asociatia Italienilor din Romania - RO.AS.IT, Societatea Civila Profesionala de Avocati “Alexandru si Asociatii”, Asociatia Istoria Artei.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.