Social 20 Mai 2016 10:00
Persoanele care lucreaza in mod obisnuit in fata unui calculator trebuie sa beneficieze din partea angajatorilor de o serie de conditii optime de lucru, conform reglementarilor aflate in vigoare.

Pe deasupra, acestia trebuie sa beneficieze in mod regulat de examene de vedere si, daca este cazul, de dispozitive de corectie.

Regulile referitoare la conditiile minime ce trebuie asigurate salatiatilor care lucreaza la calculator sunt incluse in Hotararea Guvernului nr. 1028/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate in munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, care se aplica din octombrie 2006.

Angajatorii trebuie sa se asigure ca posturile de lucru (birourile) ale salariatilor respecta anumite conditii minime, astfel incat sa fie evitate, in principal, riscurile pentru vedere, problemele fizice si solicitarea mentala, conform actului normativ. Totodata, angajatii trebuie sa fie instruiti cu privire la folosirea postului de lucru inainte de a incepe efectiv o astfel de activitate.

In plus, lucratorii trebuie sa beneficieze de un examen corespunzator al ochilor si al vederii, atat inainte de inceperea activitatii (la examenul medical pentru angajare), cat si ulterior (la intervale regulate) sau ori de cate ori apar tulburari de vedere cauzate de munca la calculator, precizeaza avocatnet.ro.

Exista si un alt avantaj de care angajatii ar trebui sa beneficieze. In cazul in care se descopera ca salariatul are nevoie de mijloace de corectie si nu poate folosi dispozitive normale, angajatorul trebuie sa aiba grija ca persoana respectiva sa primeasca dispozitive speciale de corectie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.