Social 19 Mai 2016 12:34
DNA a pus sechestru pe zeci de hectare din padurea Snagov, suprafata in legatura cu care exista suspiciunea ca ar fi fost retrocedata ilegal, masuri asiguratorii fiind dispuse si pe terenuri, conturi, masini de lux si actiuni la mai multe firme ale celor vizati in dosar.

Procurorii DNA au trimis, miercuri, Curtii de Apel Brasov, dosarul in care se investigheaza retrocedarea Fermei Regale Baneasa si a padurii Snagov, printre cei trimisi in judecata fiind omul de afaceri Remus Truica, Paul Phillippe al Romaniei, Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, oamenii de afaceri straini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi si alte persoane.

"Prin activitatea infractionala desfasurata s-a reusit retrocedarea abuziva a Padurii Snagov, cauzandu-se un prejudiciu in dauna statului roman de 9.523.769 euro, precum si a Fermei Regale Baneasa, cu un prejudiciu in dauna statului roman de 135.874.800 euro", precizeaza procurorii, prejudiciul total fiind estimat la 145.398.569 de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe zeci de hectare din padura Snagov, suprafata despre care exista suspiciunea ca ar fi fost retrocedata in mod ilegal. De asemenea, DNA a pus sechestru pe mai multe terenuri si imobile care le apartin celor cercetati, poprire pe conturile acestora, sechestru pe masini de lux sau pe actiuni pe care le detin la diferite firme.

Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe 15 terenuri si imobile care ii apartin omului de afaceri Remus Truica, printre acestea fiind un teren cu imobil de peste 500 de mp din Brasov, un apartament de 60 mp din Sectorul 1 al Capitalei, 12 terenuri extravilane si intravilane si un imobilul pe care acesta le detine in Snagov. In cadrul anchetei s-a dispus poprirea conturilor pe care Remus Truica le are la patru unitati bancare dar si sechestru pe o parte din actiunile pe care Truica le detine la mai multe firme, scrie MEDIAFAX.

In ceea ce il priveste pe Paul Philippe al Romaniei, DNA a pus sechestru pe trei imobile din Sinaia, poprire pe conturile pe care acesta le are la trei banci si pe parti sociale pe care le are la anumite societati.

In cazul lui Dan Andronic, DNA a pus sechestru pe 20 de terenuri pe care le are in Racari, judetul Dambovita, poprire pe conturile pe care acesta le are la doua banci si pe actiunile si partile sociale pe care le detine la mai multe firme, printre care si pe 90% din capitalul social al SC Editura Evenimentul si Capital SRL Bucuresti. Si in cazul altor inculpati, procurorii au pus sub sechestru imobile, actiuni la firme, pe conturile acestora si pe masini de lux.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

DNA precizeaza ca "incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatii Truica Remus, Rosu Robert Mihaita, Tal Silberstein , Benyamin Steinmetz , au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de Al Romaniei Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra functionarilor publici".

Dan Andronic, Marius Marcovici, Moshe Agavi si Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infractional: primii trei in anul 2007, ultimul in anul 2011, adauga DNA.

Dosarul a fost trimis Curtii de Apel Brasov, procurorii cerand instantei, din nou, arestarea preventiva a celor trei cetateni straini straini, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi.

Citeste si:
Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis...
Curățenia de Paște în pădurea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.