Social 19 Mai 2016 11:10
Un avion de tip Airbus Beluga, cea mai mare aeronava cargo a companiei Airbus si una dintre cele mai mari din lume, a aterizat miercuri dupa-amiaza pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni), fiind intampinat cu tunuri de apa, dat fiind ca este vorba de o premiera.

Aeronava a facut escala miercuri dupa-amiaza pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni), urmand sa continue drumul spre Germania, potrivit paginii de Facebook a Aeroportului Bucuresti.

"Este unul dintre cele mai mari avioane care a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda sau pe un aeroport din Romania. Va stationa cateva ore, dimineata va pleca mai departe. A venit doar cateva ore, cat sa ne bucuram noi de prezenta lui. Diametrul fuselajului este foarte mare tocmai pentru a putea transporta obiecte voluminoase si mai ales alte fuselaje", a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroportului Henri Coanda.

Avionul Airbus A300-600ST (Super Transporter) este aeronava cargo cu volumul cel mai mare din lume, fiind versiunea pentru transport marfa a avionului standard A300-600. Aeronavele au rolul de a transporta piese aeronautice de mari dimensiuni sau chiar alte avioane. Productia acestui tip de avion a inceput in anul 1994, fiind fabricate cinci aparate care au fost supranumite Beluga, dupa numele unei balene mari.

Un nou tip de avion Airbus Beluga XL, construit pe platforma Airbus A330, va intra in uz in anul 2020, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.