Social 18 Mai 2016 19:08
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) va organiza un miting de 1 iunie, 15.000 de profesori urmand sa iasa in strada in semn de protest fata de ordonanta privind salarizarea.
In jur de 15.000 de profesori, membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), vor iesi in strada pe 1 iunie, de Ziua Internationala a copilului, a declarat Simion Hancescu presedintele FSLI pentru MEDIAFAX. Marti, liderii sindicali au fost chemati la Ministerul Muncii unde au fost informati asupra variantei finale a ordonantei privind salarizarea din sectorul bugetar. La iesire, Hancescu a declarat ca ordonanta propusa de Guvern „nu aduce nimic bun pentru invatamant”.

„Nu putem spune nimic despre o crestere pentru debutanti, doar mici corectii din sistem care inseamna vreo 69 de milioane de lei. Prin urmare, reamintesc ca ne asteptam la o lege a salarizarii care sa creeze un nou orizont pentru oamenii din sistem. Aceasta lege a salarizarii pentru noi este nula. Exista doua domenii in Romania care ar fi trebuit tratate la egalitate, Sanatatea si Educatia. Din pacate, Educatia a fost abandonata in acest moment”, a declarat Hancescu marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.