Social 18 Mai 2016 17:02
Guvernul a modificat, miercuri, doua acte normative referitoare la ajutoarele de urgenta acordate familiilor persoanelor ranite in accidentul de la Clubul Colectiv, astfel incat sa nu se solicite documente doveditoare pentru decontarea costului transportului sau cazarii pentru insotitorii ranitilor.

Guvernul a modificat doua acte normative referitoare la ajutoarele de urgenta acordate familiilor persoanelor ranite in accidentul de la Clubul Colectiv.

"Hotararea adoptata astazi prevede ca ajutorul acordat pentru insotitorul ranitului la tratament in strainatate, pentru transport si pentru cazare si masa, se acorda in cuantum de 1.500 de euro, respectiv 200 de euro/zi, si nu in limita a 1.500 euro, respectiv 200 de euro/zi. Cu alte cuvinte, dat fiind caracterul exceptional al acestor ajutoare de urgenta, hotararea stabileste ca nu se solicita documente doveditoare privind costul transportului sau cazarii", se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

De asemenea, actul normativ asigura acordarea ajutoarelor de urgenta si persoanelor care nu au respectat termenele prevazute pentru depunerea cererii de acordare, acestea urmand sa beneficieze de ajutor de la data depunerii cererii.

Hotararea mai reglementeaza si faptul ca acordarea acestor ajutoare de urgenta nu se supune controlului decat pentru recuperarea sumelor aferente zilelor care depasesc perioadele de spitalizare sau de tratament, fara a se pune problema recuperarii banilor deja alocati pentru sprijinirea familiilor persoanelor ranite in accidentul de la Clubul Colectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.