Social 18 Mai 2016 10:14
Magistatii francezi ar trebui sa pronunte, miercuri, decizia in cazul solicitarii de extradare formulata de autoritatile din Romania pe numele lui Gregorian Bivolaru, hotararea fiind deja amanata de trei ori pana acum, pe motiv de acte procedurale.

Miercuri, judecatorii francezi ar trebuie sa pronunte o prima decizie in dosarul in care autoritatile romane solicita extradarea lui Gregorian Bivolaru, in vederea aducerii in tara pentru ispasirea pedepsei cu inchisoare.

Hotararea in acest caz a fost amanata de trei ori pana acum. In urma cu o saptamana, la ultimul termen, magistratii au amanat pentru ca "nu au primit raspuns din partea autoritatilor din Suedia cu referire la statutul lui Gregorian Bivolaru, anterior prinderii in Franta, acela de azilant politic din 2006", sustineau atunci surse judiciare.

Pana la o hotarare finala, Gregorian Bivolaru ramane in stare de arest, in custodia autoritatilor franceze. Acum, el este inchis la un penitenciar de maxima siguranta de la marginea Parisului. Acesta a fost prins de politie in Franta, pe 26 februarie. Bivolaru era cautat de autoritatile romane, dupa ce in 2013 fusese condamnat la inchisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In 2005, "Guru", cum i se spunea, a primit azil politic in Suedia, scrie MEDIAFAX.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol) cu cei mai cautati infractori, fiind alaturi de indivizi precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.