Social 16 Mai 2016 13:30
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Daniel Botanoiu, vine cu mai multe sfaturi privind modul in care se poate evalua calitatea si prospetimea fructelor si legumelor din piata sau din supermarket.

Iata sfaturile oferite de secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu:

1.Cel mai bine este sa cumparam fructele si legumele in vrac, deoarece, daca le luam ambalate, riscam sa nu apreciem prospetimea si gradul de maturizare al marfii.

2.Tomatele se cumpara intotdeauna cand au culoarea rosie si sunt tari. Evident, la temperatura ambientala, continua procesul de maturizare. Petele maro sau negre sunt semne ca produsul a inceput sa se strice.

3.Vanzatorii de legume au obiceiul de a stropi pe parcursul zilei marfa pentru mentinerea consistentei, insa trebuie avut in vedere ca salata, spanacul, legumele in foi, in general, nu sunt mari iubitoare de umezeala. Ca atare, cand ajungeti acasa, este bine sa uscati aceste legume sau sa le scoateti din punga de plastic. In caz contrar, riscati sa se strice rapid.

Continuarea articolului poate fi citita pe Adevarul Financiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.