Social16 Mai 201611:52

Lectura de un minut

Elevii de clasa a XII-a, care s-au inscris la sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat, sustin luni proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Sesiunea speciala a Bacalaureatului, sustinuta de elevii olimpici si absolventii de liceu care dau admiterea la universitatile din strainatate, are loc la Brasov, in perioada 14-27 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei. Prima proba este cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si are loc luni si marti (16-17 mai). De asemenea, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna are loc in aceeasi perioada, informeaza MEDIAFAX.

In perioada 18-19 mai are loc evaluarea competentelor digitale, iar in intervalul 20-21 mai are loc proba privind competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise incep pe 23 mai cu Limba si literatura romana, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (matematica/istorie). La data de 25 mai se desfasoara proba la alegere a profilului si specializarii care se sustine la una din zece materii, iar pe 26 mai are loc evaluarea la Limba si literatura materna.

Afisarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unitatilor de invatamant care vor organiza aceasta sesiune speciala, iar depunerea contestatiilor este programata in cursul aceleiasi zile. In data de 27 iunie vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.

Citeste si:
Daniel Funeriu: Orice diriginte normal la cap trebuie să predea...
Daniel Funeriu: Orice...

Sesiunea speciala a examenului de bacalaureat se adreseaza elevilor care indeplinesc urmatoarele conditii: participa la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale a examenului de Bacalaureat sau sustin examenul de admitere la universitati din strainatate si trebuie sa faca dovada ca au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitatile din strainatate care le solicita pentru inscriere diploma de bacalaureat, inainte de finalizarea examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.