Social 14 Mai 2016 13:00
Ordinul de ministru 261/2007 privind standardele si normele testelor de sanitatie va fi modificat saptamana viitoare si actualizat cu noile prevederi europene, a spus premierul Dacian Ciolos, care a adaugat totodata ca in Romania se fac teste de sanitatie, dar fara sa existe indicatori de referinta.

"Testele de sanitatie se fac, dar fara sa existe referinte si indicatori de referinta atunci cand se fac. Exista niste norme europene legat de acest lucru care pot sta la baza actualizarii acestui ordin. Imediat ce acest ordin va fi actualizat cu aceste noi standarde, vom trece si la testele de sanitatie incrucisate, intr-o prima faza la o parte din spitalele care au fost cu probleme. Ne intereseaza mai ales acele sectii din spitale si zone din spitale care sunt cel mai expuse sau care risca sa expuna bolnavii cel mai mult", a spus premierul.

De asemenea, Dacian Ciolos a anuntat ca saptamana viitoare vor fi luate masuri privind achizitiile publice in domeniul sanatatii, inclusiv al produselor biocide. "Pana la sfarsitul saptamanii viitoare o sa venim cu proceduri noi legate de achizitiile publice ale biocidelor. Se lucreaza in momentul de fata la niste specificatii tehnice standard care vor sta la baza unui ordin al presedintelui ANAF, pe baza carora se vor face aceste achizitii tocmai pentru a evita probleme aparute si in trecut cu anumite contracte cu dedicatii si am cerut totodata conducerii ministerului, secretariatului general, sa-mi faca o evaluare si cu alte tipuri de achizitii care se pot face pe baza acelorasi proceduri standardizate, pentru mai multa transparenta si pentru mai multa claritate", a spus Ciolos, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a cerut conducerii Ministerului Sanatatii, dar va cere si autoritatilor publice locale sa faca audit pe contracte, in primul rand pe cele pentru biocide, dar nu numai, in spitalele care sunt in subordinea lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.