Social 11 Mai 2016 19:00
Produsele biocide Hexi Pharma prezinta diferente in concentratii intre valoarea declarata si cea masurata, arata primele teste oficiale anuntate de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu, acesta precizand ca produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendata cu 40.000 lei.
"Sunt mult mai multe probe la Icechim, aici avem vreo 20 de probe. Exista diferente intre concentratii intre valoarea declarata si cea estimnata prin analizele facute la Icechim, e vorba de procente de concentratie de substante pe diferite produse. Iod, procentul declarat pe eticheta e de 10%, procentul real e 7,41% Glutaraldehyde, 12% era pe eticheta, 1,23% masurata. Cam in felul acesta sunt analizele, unele concorda (propanol)", a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Victor Strambu a mai spus ca miercuri s-a terminat si controlul inspectiei sanitare de stat de la minister la firma Hexi Pharma, iar raportul va fi gata in aproximativ doua zile, dar s-a decis retragerea produselor neconforme. "Retragerea trebuie sa se faca imediat, exista documente care vor fi ridicate de la unitate" a spus secretarul de stat. El a precizat ca firma este amendata cu 40.000 de lei, mentioneaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.