Social 11 Mai 2016 13:00
Inaugurarea primei moschei din Calarasi va avea inaugurarea joi, in prezenta a 11 ambasadori din diferite tari islamice.

Lacasul de cult a fost construit pe un teren proprietate privata a judetului si a fost dat in uz gratis catre Muftiatului Cultului Musulman din Romania inca din 2006.

Potrivit muftiul Cultului Musulman din Romania, Murat Iusuf, moscheea reprezenta o necesitate, avand in vedere ca enoriasii musulmani din judet nu aveau niciun lacas de cult pentru a se ruga. Vorbim despre aproximativ 2000 de persoane, atat turci, cat si tatari.

Cat despre fondurile necesare construirii moscheei, banii au fost procurati de muftiat, avand si un sprijin din partea Diyanet-ului (institutia din Turcia care administreaza problemele legate de religie -n.r.).

La eveniment vor participa reprezentanti ai etniilor turca si tatara, secretarul de stat de la Departamentul pentru Relatii Intertenice, Aledin Amet, autoritatile locale din Calarasi, dar si 11 ambasadori ai unor tari islamice in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.