Social 10 Mai 2016 19:00
Vaccinul Hexacima pentru bebelusi nu se gaseste de cateva saptamani, in cabinetele medicilor de familie din mai multe judete din tara.

Vaccinul hexacima, cel care imunizeaza copiii impotriva a sase boli, lipseste din cabinetele medicilor de familie de cateva saptamani. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au confirmat pentru MEDIAFAX ca exista intarzieri in aprovizionarea cu vaccinul Hexacima la nivel national.

Potrivit oficialilor din minister, contractul cu firma producatoare a fost semnat in luna martie, insa producatorul nu a putut asigura stocul. Problema ar urma sa fie remediata in urmatoarele zile, urmand sa fie semnat un nou contract, au mai spus sursele citate.

In judetul Dolj reprezentantii medicii de familie sustin ca intarzierea este de doua luni, transmite corespondentul MEDIAFAX. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj au declarat ca au facut comanda la Ministerul Sanatatii, dar pana acum dozele de vaccin nu au fost trimise in judet.

„Noi am facut comanda, asteptam aprovizionarea. Ministerul Sanatatii cumpara vaccinul de pe piata externa si dureaza. Cand le primim, le repartizam medicilor de familie si vor relua vaccinarea. Noi consumam cam 1.500 de doze pe luna”, a declarat dr. Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al DSP Dolj.

Situatia nu este noua. Si anul trecut au fost inregistrate intarzieri la aprovizionarea cu vaccin hexacima in judetul Dolj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.