Social 10 Mai 2016 18:30
Deputatii au adoptat tacit, marti, o lege de modificare a OUG nr. 24/2008 eliminand dreptul exclusiv al reprezentantului cultului religios de a solicita sa se verifice daca un preot a colaborat cu Securitatea.

Proiectul de lege adoptat tacit modifica articolul 3, alineatul u) din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, eliminand a doua teza care prevede ca verificarea se face la cererea reprezentantilor cultului religios de care acestia apartin. Astfel, se elimina dreptul exclusiv al reprezentantului cultului religios de a solicita verificarea calitatii de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia a unui preot, informeaza MEDIAFAX.

Totodata, propunerea legislativa abroga articolul 32, eliminand astfel privilegiul de nu mai fi verificati preotii care au deja adeverinta de necolaborare cu Securitatea, dar pentru care apar noi documente ce le pot dovedi calitatea de lucrator al Securitatii.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor nu a finalizat la timp raportul asupra proiectului, astfel incat acesta a fost adoptat tacit, fara dezbatere in plen, si va trimis Senatului, for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.