Social 10 Mai 2016 15:45
Avocatul Poporului s-a autosesizat si a deschis o ancheta in cazul mortii fotbalistului Patrick Ekeng, cercetarile vizand atat imprejurarile in care s-a petrecut evenimentul cat si situatia sistemului de ambulanta la nivel national, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza ancheta in cazul decesului jucatorului de fotbal al clubului Dinamo Bucuresti, Patrick Ekeng.

Intr-un comunicat al institutiei se noteaza ca verificarile "vizeaza atat imprejurarile in care s-a petrecut tragicul eveniment cat si starea in care se gaseste sistemul de ambulanta la nivel national, iar concluziile vor fi incluse in viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul national de sanatate."

Contactat de MEDIAFAX, Victor Ciorbea a declarat ca "exista multe semne de intrebare in legatura cu modul in care s-au desfasurat evenimentele, modul in care s-a intervenit imediat dupa acest tragic accident si este firesc sa ne sesizam si sa vedem care este exact situatia. Asta in contextul in care am tot spus ca este nevoie si de o ancheta privind situatia sistemului national de sanatate."

Avocatul Poporului sustine ca, pe langa altele, vor solicita in perioada imediat urmatoare documente atat de la clubul Dinamo cat si de la serviciul privat de ambulanta Puls.

Ancheta Avocatului Poporului vine dupa ce la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti este deja in lucru un dosar penal in care s-a inceput urmarirea penala in rem pentru ucidere din culpa.

Patrick Ekeng, in varsta de 26 de ani, a incetat din viata vineri, dupa ce a cazut pe terenul de fotbal in timpul partidei dintre Dinamo si FC Viitorul, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.