Social 9 Mai 2016 17:45
Mai multe autoturisme au fost luate de viitura, luni dupa-amiaza, in localitatea valceana Budesti, dupa ce apele unui parau s-au revarsat din cauza precipitatiilor abundente, cateva gospodarii fiind inundate, iar pe Drumul National 7 se circula pe un singur sens.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca nivelul paraului Samnic a crescut, iar apele s-au revarsat peste gospodariile oamenilor din Budesti. Viitura a luat si mai multe masini care erau parcate in zona.

"Sunt inundatii in zona localitatii Budesti. Cand a iesit paraul din matca, vreo 14 masini au fost mutate de apa. O masina, pe langa care am trecut si eu, este prinsa in pamant. Masinile erau parcate in apropiere si au fost luate de apa. Apa a avut pana la 1,2 metri, 1,5 metri, dupa ce paraul Samnic s-a revarsat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, capitanul Ion-Catalin Popescu, purtatorul de cuvant al ISU Valcea.

De asemenea, revarsarea apelor a afectat si circulatia rutiera pe Drumul National 7, la sud de municipiul Ramnicu Valcea. Aici, autoturismele pot circula doar pe un singur sens.

"Practic, pe DN 7 se circula pe un singur sens. Sunt mai multe gospodarii inundate pe raza localitatii Budesti. Desi la aceasta ora nu mai ploua, s-a revarsat paraul Samnic, zona invecinata fiind inundata. Sunt zone care se tot inunda atunci cand ploua foarte mult”, a spus capitanul Ion-Catalin Popescu.

Pompierii au intervenit in zona cu sase echipaje, pentru evacuarea apei din gospodariile oamenilor. "Deocamdata, au intervenit sase echipaje pentru asanarea apei din gospodarii. Se va deplasa in zona si o motopompa de mare capacitate. Din fericire, nu sunt victime”, a spus capitanul Popescu.

Meteorologii au emis cod galben de furtuna si grindina valabil pentru luni, intre orele 12.30 - 13.30, pentru mai multe localitati din judetul Valcea, existand posibilitatea sa se produca fenomene imediate periculoase.

Citeste si:
DUS: 14 județe și Capitala au fost afectate de vremea nefavorabilă
DSU: 14 județe și Capitala,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.