Social 9 Mai 2016 14:00
Serviciul Roman de Informatii (SRI) a anuntat, luni, ca institutia avea cunostinta despre situatia privind infectiile intraspitalicesti, mentionand ca a transmis aproximativ o suta de informari in ultimii cinci ani decidentilor legali.

"In documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infectiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara. Printre beneficiarii legali ai informarilor noastre pe aceasta problematica sunt presedintii de Consilii Judetene, prefectii, ministrii, primul-ministru, Presedintele Romaniei. Toti acesti beneficiari legali au primit informari constante, fiecare, potrivit atributiilor lor, despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate din Romania. In ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informari, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti", au transmis, luni, oficialii SRI.

Parchetul General a demarat o ancheta in legatura cu dezinfectantii folositi in spitalele din Romania, achizitionati de la firma Hexi Pharma, produse despre care exista suspiciunea ca ar fi diluate. In dosar, procurorii si politistii au facut sambata patru perchezitii, ridicand documente de la sediul Hexi Pharma din Bucuresti, dar si de la depozitul din localitatea Mogosoaia.

Totodata, au fost ridicate probe si inscrisuri din 25 de unitati sanitare de pe raza a 21 de judete si a municipiul Bucuresti, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.