Social 8 Mai 2016 14:40
Pompierii ISU Cluj actioneaza de peste 12 ore, cu sase autospeciale, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit sambata seara pe rampa de gunoi de la Pata Rat, autoritatile sesizand Politia intrucat exista suspiciuni ca focul ar fi fost provocat.

”Un incendiu a izbucnit sambata seara pe rampa temporara de gunoi de la Pata Rat, fiind afectata o suprafata de teren de circa un hectar. Initial, au fost trimise pentru interventie doua autospeciale, iar duminica dimineata numarul lor a ajuns la sase. Din cauza naturii materialelor, deseuri de diverse tipuri, este foarte periculos ca acestea sa fie mutate astfel incat sa se ajunga la focarul incendiului si trebuie sa folosim multa apa incat aceasta sa se infiltreze pana la baza pentru stingerea incendiului. In cele peste 12 ore de interventie s-au folosit peste 250 de tone de apa”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, Andrei Biris.

Primarul Emil Boc a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca in acest caz a fost sesizata si Politia. ”Duminica dimineata au ramas mici focare de incendiu in interiorul rampei care se pot redeschide, dar pompierii le supravegheaza in continuare. Conducerea ISU a mobilizat resursele necesare pentru a impiedica extinderea incendiului. Traficul aerian de pe aeroport nu a fost afectat, iar programul de ridicare a gunoaielor din oras a fost respectat. Administratorul rampei de deseuri, RADP, a depus plangere penala la Politie in vederea identificarii celor care au provocat acest incendiu, existand suspiciuni ca a fost un incendiu provocat deliberat”, a precizat Boc.

Rampa de la Pata Rat, unde a izbucnit incendiul, este una temporara, amenajata de RADP Cluj-Napoca, in apropierea vechii rampe care este inchisa de mai multi ani, aici putand fi depozitate deseuri pana la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deseurilor construit de Consiliul Judetean Cluj, proiect cu fonduri europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.