Social 6 Mai 2016 17:59
Chiar in prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016, generatia Facebook se mobilizeaza, dupa ultimele dezvaluiri din interiorul sistemului medical, facute de Catalin Tolontan.

Artistul Tudor Chirila cheama oamenii in strada, pe Facebook, la fel ca in timpul protestelor "Colectiv", sa dea un semnal de alarma catre clasa politica. "Mai tineti minte linsajul mediatic si virulenta postacilor impotriva oricui indraznea sa spuna ceva despre sistemul medical putred din Romania? Se intampla in iarna, imediat dupa ‪#‎Colectiv‬. Intre timp mai multi jurnalisti de investigatii in frunte cu Catalin Tolontan au facut dezvaluiri uluitoare despre situatia reala din spitale (va recomand sa urmariti ancheta!). Si acum, ca si in iarna, Ministerul Sanatatii sustine aa totul e sub control. Ei au televiziunile si papuselele din studiouri, noi avem doar strada. Doar ca strada nu poate fi confiscata.

Este singurul instrument democratic pe care il avem la indemana ca si cetateni ai acestei tari. Maine la ora 19.00 se iese in Piata Universitatii. Din pacate eu nu voi fi in oras, altfel as fi fost acolo. Maine poate nu se va aduna masa critica. Dar usor, usor aceste probleme vor atinge pe toata lumea si cand vom fi sute de mii in strada vor fi obligati sa ne asculte.

Si uite ca poti face ceva si din fata calculatorului. Urmeaza sfatul celor de la vice.com si trimite o cerere de acces la informatii publice catre Ministerul Sanatatii si Guvernul Romaniei (detalii in articol). Sunt datori sa-ti raspunda.

Haideti sa facem ceva!"

Pagina de Facebook a evenimentului poate fi accesata aici


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.