Social 6 Mai 2016 10:18
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, este audiat, vineri, de procurorii de la Parchetul General in dosarul in care este acuzat de spalare de bani in legatura cu achizitionarea unei case.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a ajuns vineri dimineata la Parchetul General unde a fost chemat pentru a lua la cunostinta acuzatia de spalare de bani si pentru a a da o declaratie.

Traian Basescu este cercetat pentru spalare de bani, in legatura cu achizitionarea unui teren din zona Baneasa, o tranzactie realizata de fostul sef al statului in anul 2000, in urma careia Traian Basescu a achizitionat un teren la un pret sub nivelul pietei, pe care ulterior l-ar fi vandut catre cumnata omului de afaceri Costel Casuneanu.

Terenul, situat pe Aleea Privighetorilor din zona Baneasa a avut doi cumparatori. Unul a fost Traian Basescu, iar cel de-al doilea, omul de afaceri Costel Casuneanu, diferenta de pret fiind insa mare intre cele doua tranzactii. Mai precis, Traian Basescu a platit un pret de circa patru ori mai mic decat Casuneanu, scrie MEDIAFAX.

Dupa doi ani, fostul presedinte a vandut terenul din zona Baneasa catre cumnata omului de afaceri Costel Casuneanu, de aceasta data la pretul pietei.

Dosarul a fost inchis in anul 2012 si redeschis, la cererea Parchetului General, in anul 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.