Social 5 Mai 2016 18:52
Curtea de Apel Bucuresti a decis, definitiv, inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar in cazul edilului suspendat al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, in dosarul in care este suspectat ca ar fi primit mita de la presedintele grupului UTI, Tiberiu Urdareanu.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au inlocuit arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar in ceea ce il priveste pe primarul suspendat al municipiului Iasi, in dosarul in care Gheorghe Nichiata este judecat pentru ca ar fi primit mita de la presedintele grupului UTI, Tiberiu Urdareanu, judecat si acesta pentru dare de mita. In ceea ce il priveste pe Tiberiu Urdareanu, acesta ramane cercetat sub control judiciar insa magistratii i-au ridicat interdictia de a parasi Romania, informeaza MEDIAFAX.

Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mita, iar Tiberiu Urdareanu, Iulius Gabriel Mardarasevici si Mihail Tanasescu de dare de mita. Primarul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita, este acuzat ca a primit 10 la suta dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.

In urma cercetarilor, a rezultat ca, in luna august 2013, in contextul implementarii proiectului "Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi”, care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit de la ceilalti inculpati mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI - IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii, sustin procurorii DNA.

Totalul sumelor si al beneficiilor primite drept mita de catre Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, arata procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.