Social 5 Mai 2016 12:06
Sectia de Arsi de la Spitalul Floreasca va fi functionala inainte de sfarsitul lunii mai, a declarat, miercuri, Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu, sustinand ca asa a fost informat de reprezentantii unitatii spitalicesti.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Ministerul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu a declarat, miercuri, ca Sectia Arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala va fi functionala pana la sfarsitul acestei luni, sustinand ca acest lucru i-a fost transmis de catre reprezentantii unitatii medicale.

Informatia vine dupa ce pe 21 aprilie ministrul l-a demis pe managerul spitalului Floreasca, Nicusor Louchi, pe motiv ca Sectia de Arsi nu era functionala in intregime desi trecuse termenul de trei luni acordat ca ultimatum. "Sectia nu e complet operationala. Am avut destula rabdare trei luni de zile. In decembrie, dadeam un termen de trei luni. Chiar cred ca nu am fortat pe nimeni sa faca imposibilul. Asa mi s-a spus atunci ca in trei luni poate sa fie rezolvata problema'', a declarat atunci ministrul Sanatatii, potrivit MEDIAFAX.

Tot in cadrul conferintei de miercuri, de la sediul Ministerului Sanatatii, reprezentantul Corpului de Control al institutiei a anuntat ca au fost finalizate verificarile la Spitalul Floreasca si ca urmeaza sa fie redactat un raport. Oficialul a sustinut ca s-a descoperit ca din luna ianuarie si pana in prezent, la Sectia de Arsi de la Floreasca, nu s-au facut niciun fel de interventii medicale.

Sectia de Arsi de la Floreasca a fost dotata inca din anul 2013, insa abia doi ani mai tarziu, in aprilie 2015, s-au eliberat avizele de functionare. Ulterior a fost pusa problema specializarii personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile au fost alocate de Ministerul Sanatatii si de Primaria Sectorului 1.

Clinica de la Spitalul Floreasca are sase saloane cu aparatura speciala unica in Romania, unde ar putea fi tratati simultan sase pacienti cu arsuri grave. Dupa tragedia din Colectiv, blocajul sectiei a dus la un scandal public, pentru ca ranitii cu arsuri grave nu au putut fi internati in acea sectie.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.