Social 3 Mai 2016 15:08
Limitarea vitezei sub 50 de kilometri pe ora pentru autovehicule pe intreg parcursul localitatilor ar putea fi interzisa, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de deputatul UDMR Marton Arpad.
Initiativa prevede ca ''se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la intreaga localitate, adica de la indicatorul ce anunta intrarea intr-o localitate pana la indicatorul de iesire din localitate''.

''In lipsa unei semnalizari care sa precizeze lungimea sectorului pe care se aplica limita de viteza inferioara vitezei maxime de 50km/h, semnificatia acestor indicatoare inceteaza la intersectia cea mai apropiata. In afara localitatilor limitarile de viteza trebuie sa fie restranse pe o distanta minima necesara care nu poate depasi 3 kilometri cu exceptia lucrarilor in executare'', se mai arata in propunerea legislativa.

Initiatorul argumenteaza ca legislatia actuala este ''plina de ambiguitati si lacune'' din cauza carora exista ''limitari de viteza exagerate pe o lungime exagerata, precum si semnalizari interpretabile''.

Deputatul UDMR subliniaza ca prin interzicerea limitei exceptionale de 30 de kilometri pe ora pentru autovehicule la intreaga localitate se evita ''aglomeratia creata pe drumurile nationale si judetene care strabat localitatile respective, unde astfel de restrictionari pot avea lungimi de cativa kilometri fara ca specificul drumului sa necesite astfel de limitari pe intreg traseul'' si se vor elimina ''eventualele abuzuri ale celor indrituiti sa aplice legea in ceea ce priveste interpretarea limitarilor de viteza'', scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.