Potrivit unui sondaj IRES, realizat in aprilie despre cum sarbatoresc romanii Pastele anul acesta, 65% dintre respondenti au spus ca vor petrece acasa sarbatorile de Paste, 22% vor ramane acasa, dar vor face vizite, in timp ce 9% vor pleca intr-o minivacanta.

Tinerii intre 18 si 35 de ani sunt cei care declara, intr-o masura mai mare, ca vor pleca in minivacanta cu ocazia sarbatorilor. In acest an, prima zi a sarbatorii Pastelui ortodox coincide cu 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, zi declarata nelucratoare in mod obisnuit.

Mai mult de jumatate dintre cei care vor pleca in minivacanta au ales sa mearga in Romania, in vizita la rude sau la prieteni, 39% isi vor petrece minivacanta la o pensiune sau la un hotel din Romania, 26% au ales o alta varianta tot in Romania, in timp ce 17% au optat pentru o destinatie din strainatate – 11% alegand un hotel sau o pensiune, iar 9% sa isi viziteze prietenii sau rudele, scrie MEDIAFAX.

Dintre cei care au ales sa isi petreaca minivacanta la un hotel sau la o pensiune din Romania, 73% au optat pentru o destinatie de la munte, 22% pentru o statiune balneara si 5% pentru mare.

Bugetul alocat pe familie pentru minivacanta de Paste-1 Mai este de maxim 500 lei pentru 19% dintre cei care vor avea o astfel de vacanta, 24% vor avea la dispozitie intre 501 si 1000 lei, 9% au alocat intre 1001 si 1500 de lei, 21% vor avea peste 1500 lei, iar 21% spun ca nu au stabilit inca acest aspect.

Doar 12% dintre cei care sarbatoresc Pastele ortodox spun ca vor primi prime cu aceasta ocazie, un procent mai ridicat regasindu-se printre respondentii care locuiesc in Transilvania si Banat. Dintre ei, 64% cred ca primele vor fi similare cu cele primite in anii precedenti, 13% cred ca acestea vor fi mai consistente, in timp ce 22% cred ca vor fi mai modeste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.