Trupele speciale ale Politiei vor patrula strazile Capitalei cu arme semiautomate in dotare.

Incepand de joi si pana pe data de 2 mai, luptatori de la fortele speciale ale Politiei Capitalei (Serviciul pentru Actiuni Speciale) fac, cu arme semiautomate in dotare, misiuni de patrulare in cinci zone aglomerate din Bucuresti.

“In acest interval de timp, vor fi in patrulare pana la ora 12.00 la Piata Unirii si Piata Obor, intre 12.00-14.00 la Gara de Nord si Universitate, intre orele 15.00-18.00 la Cismigiu si Piata Obor, iar intre 18.00-21.00 la Gara de Nord si Targul de Paste de la parcul Cismigiu ”, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din cadrul Politiei Capitalei.

Potrivit oficialilor din Politia Capitalei, astfel de actiuni au avut loc si de Craciun si „sunt masuri curente de mentinere a ordinii publice, unde si cei de la Serviciul pentru Actiuni Speciale au atributii.”

De altfel, pe site-ul Politiei Capitalei apare ca luptatorii de la Serviciul pentru Actiuni Speciale au printre atributii si “sprijinirea cu efective specializate celelalte subunitati ale Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti in executarea raziilor si actiunilor politienesti "fulger",in zone si medii cu ridicat potential infractional.”

Actiunea celor de la Politie vine dupa ce la inceputul lunii aprilie luptatori de la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei au fost surprinsi in timp ce faceau patrulare la metroul din Bucuresti.

"Misiunea Brigazii Speciale de Interventie face parte dintr-un ansamblu de actiuni ale Jandarmeriei, care au drept scop mentinerea unui climat de siguranta ridicat. Sunt masuri proactive, menite totodata sa creasca capacitatea de reactie si interventie, in special in zonele unde sunt aglomerari mari de persoane. Cetatenii nu au motive de ingrijorare si le recomandam sa fie linistiti la vederea jandarmilor. Prezenta cotidiana a fortelor de ordine, la metrou sau in orice alta locatie este doar in beneficiul acestora ", a declarat, la inceputul lunii aprilie, Irina Dragan, purtator de cuvant al Jandarmeriei Romane.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Brigada Speciala de Interventie ,,Vlad Tepes” este unitatea de elita a Jandarmeriei, structura specializata a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Aceasta are, printre altele, atributii in domeniul prevenirii si combaterii actelor de terorism si criminalitate organizata, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.