Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, intrebat daca a discutat cu ministrul Sanatatii despre problema dezinfectantilor din spitale, ca este clar ca unii nu si-au facut datoria, precizand ca se va face o analiza si vor fi trase concluziile care se impun.

"Este clar ca aici unii nu si-au facut datoria, vom avea o analiza si vom trage concluziile care se impun", a spus seful statului, adaugand ca lucrurile nu mai pot continua asa si ca situata este "paguboasa".

Parchetul General s-a autosesizat marti in cazul dezinfectantilor diluati din spitale, dupa ancheta jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor despre solutiile folosite in spitale la dezinfectie, solutii care ar fi diluate, scrie MEDIAFAX.

Procurorul general interimar al Romaniei, Bogdan Licu a declarat, marti dimineata, inainte de sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca Parchetul General s-a autosesizat cu privire la unele informatiile facute de jurnalistul Catalin Tolontan.

"In aceasta dimineata ne-am sesizat din oficiu si cu privire la ancheta desfasurata de catre domnul Tolontan si de asemenea am sesizat sectia de urmarire penala pentru intocmirea unui dosar in aceasta cauza", a spus Bogdan Licu.

Potrivit anchetei realizata de Gazeta Sporturilor, firma Hexi Pharma, care alimenteaza spitalele din Romania cu dezinfectanti, livreaza diluanti cu o cocentratie mult mai mica decat ar trebui sa fie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.