Potrivit unor surse apropiate companiei americane, Facebook dezvolta o alternativa pentru aplicatia nativa oferita de producatorii telefoanelor cu Android si iOS pentru gestionarea camerei foto, informeaza Go4it.

Aflata la stadiul de prototip timpuriu, aplicatia inspirata de celebra Snapchat include functii pentru crearea si distribuirea de poze, respectiv initierea de sesiuni live video in reteaua Facebook.

Aparent, proiectul vine ca un remediu pentru lipsa de initiativa a utilizatorilor Facebook, care desi viziteaza frecvent paginile retelei in cautare de informatii interesante au devenit pasivi in ce priveste postarea de continut propriu. Noul produs pus in locul aplicatiei pentru camera foto a telefonului are rolul de motiva utilizatorii in a crea poze si continut video care sa fie distribuit in paginile retelei de socializare.

Potrivit unui studiu realizat de publicatia The Information, rata de distribuire a continutului original in reteaua Facebook era la jumatatea anului 2015 cu 21% mai redusa decat in aceeasi perioada a anului anterior, semnaland inceperea unui posibil declin pentru reteaua de socializare cu cel mai mare numar de utilizatori din lume.

Alt studiu publicat de GlobalWebIndex arata ca in primul trimestru din 2016 doar 33% dintre utilizatorii Facebook aveau mesajul de status la pagina de profil actualizat in ultima luna si numai 37% au incarcat si distribuit poze. Spre comparatie, in anul anterior proportia era de 44%, respectiv 37%.

Intre timp, Facebook a inceput sa afiseze mesaje personalizate in News Feed, adaptate in functie de locatie si interesele utilizatorilor, gandite sa motiveze participarea celor mai putin activi. Printre incercari se numara si colajele automate realizate pe baza pozelor recente si postarile de tip "On This Day", care readuc in prim plan evenimente petrecute in anii anteriori, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.