Omul de afaceri Nelu Iordache a fost dus la DIICOT, joi dimineata, dupa ce procurorii au facut 37 de perchezitii, prejudiciul fiind estimat de procurori la 13.130.977 de lei.

Procurorii DIICOT au facut, joi dimineata, perchezitii la 37 de adrese, printre care si la sediul firmei pe care o detine omul de afaceri Nelu Iordache dar si la locuinta lui, acesta fiind ridicat de anchetatori si dus la sediul unitatii de parchet.

Perchezitii au fost facute in Ilfov, Bucuresti, Pitesti, Galati, Calarasi si Giurgiu, 34 de persoane urmand sa ajunga la audieri, fiind suspectate de constituire de grup infractional organizat, spalare de bani, inselaciune si evaziune fiscala, printre suspectii fiind si Nelu Iordache, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

"Incepand cu anul 2011 o societate cumpara, prin diferite persoane, de la persoane vatamate cantitati mari de piatra sau alte bunuri, introducand la plata file cec fara acoperire. Marfurile achizitionate astfel erau livrate catre diversi beneficiari, in special catre Romstrade si o alta societate, prin intermediul altor doua firme, la preturi mult mai mici decat cele de achizitie", au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Prejudiciul in acest caz este estimat de DIICOT la 13.130.977 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.