ANM a emis o atentionare de cod galben, pentru 16 judete din sudul tarii, care va intra in vigoare de marti seara de la ora 22.00 si va fi valabila pana miercuri seara, cu temperaturi sub media acestei perioade.

Potrivit meteorologilor, atentionarea va intra in vigoare marti la ora 22.00 si este valabila pana miercuri la ora 22.00 si vizeaza judetele Covasna, Vrancea, Buzau, Brasov, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Olt, Dolj si Mehedinti.

"In intervalul mentionat, in regiunile sudice, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. In Oltenia, mare parte din Muntenia si sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina", informeaza ANM.

Potrivit meteorologilor "cantitatile de apa vor depasi local 25 litri pe metru patrat si izolat 40...50 litri pe metru patrat. Viteza vantului va depasi 60...65 kilometri pe ora, mai ales in Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70...80 kilometri pe ora.

"Procesul de racire va continua si pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind racoroasa pentru aceasta data. In diminetile zilelor de joi 21 aprilie si vineri 22 aprilie, se va produce bruma local in depresiunile intracarpatice si Subcarpatii Getici si izolat in restul tarii", mai informeaza ANM.

"In vestul si nordul Romaniei, vremea se va incalzi treptat incepand de miercuri, astfel ca temperaturile vor ajunge la 16, 17 grade Celsius", a declarat meteorologul Mihai Hustiu pentru MEDIAFAX.

Incepand de joi, vremea va fi predominant frumoasa in toate regiunile, insa cu temepraturi scazute in diminetile de joi si vineri, ceea ce ar putea produce bruma.

"Sunt condititii de bruma, cu temperaturi aproape de inghet, dimineata, este un fenomen periculos pentru agricultura, am mai avut astfel de bruma tarzie", a mai spus meteorologul Mihai Hustiu.

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii
CNSU a declarat stare de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.