Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a declarat, sambata, la Alba Iulia, referitor la restructurarea Parchetului General, ca peste jumatate dintre angajati ”ar trebui sa plece”, acolo fiind oameni care ”stau si fac foarte putin spre deloc”.

Macovei a afirmat ca sunt multe sectii in cadrul Parchetului General la care unul sau doi procurori pot face ceea ce fac acum sapte sau opt procurori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Eu am facut un plan de restructurare a Parchetului General. Peste jumatate trebuie sa plece. Sunt oameni care stau acolo si fac foarte putin spre deloc. Sunt servicii total ineficiente. Am lasat acest plan, dar nu s-a mai intamplat nimic cu el. Eu as face asta si la alte institutii si chiar la toate institutiile publice”, a spus Macovei.

Fostul ministru al Justitiei a adaugat, in acest sens, ca trebuie facut un ”audit pe circuitul hartiilor”, pentru a vedea cate persoane sunt implicate si de cate este, de fapt, nevoie, pentru eficienta institutiei.

”Faci un audit pe circuitul hartiilor: ce face o hartie, de unde pleaca, de la acela care o scrie pana cand pleaca din institutie. Cat dureaza si cine o semneaza. Unul pe resurse umane, cati oameni sunt implicati intr-o operatiune. Da? De orice fel, de la angajare, de la repartizare, de la arhiva. Cati sunt implicati si de cati ai tu cu adevarat nevoie, eficienta institutiei. Si o sa vedem exact ce trebuie sa schimbam. Pe Parchetul General eu va spun ca am facut in 2005 asta si facusem si reducerile. Ei au scos pensionarii, adica nu au mai ocupat locurile ramase libere in urma pensionarii, dar nu e suficient. Sa mearga mai departe”, a spus Macovei.

Monica Macovei a fost prezenta, sambata, la Alba Iulia, la lansarea candidatilor M10, din judetul Alba, la alegerile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.