Ana Maria Nedelcu, femeia ce a fost arestata in vederea extradarii in Canada pentru ca si-ar fi rapit copilul, a inaintat, joi, la Cotroceni, un memoriu prin care ii cere ajutorul presedintelui Klaus Iohannis.

La o zi de cand un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti i-a decis arestarea preventiva in vederea extradarii, Ana Maria Nedelcu a trimis un memoriu catre presedintele Klaus Iohannis. In document, femeia ii cere sprijinul pe motiv ca i-au fost” incalcate drepturile constitutionale la o judecata corecta”.

„In aceasta calitate pe care o detineti va solicit sa verificati modul in care autoritatile statului imi asigura beneficiul drepturilor constitutionale, mie si copiilor mei”, a scris femeia in memoriu.

Ana Maria Nedelcu sustine ca decizia judecatorului este una abuziva, in conditiile in care procurorii au declarat ca nu sustin arestarea preventiva.

„A inteles sa adauge de la sine o alta incadrare juridica a faptelor intr-o infractiune mai grava, pentru ca astfel sa fie indeplinita conditia gravitatii pedepsei. De asemenea, judecatorul s-a investit din oficiu cu cererea de arestare in vederea extradarii fara a fi investit de catre procuror cu asemenea cerere”, se arata in memoriu.

Femeia a sustinut in documentul trimis la Palatul Cotroceni ca nu a avut o judecata bazata pe lege si ca de la dosarul cu cererea de extradare formulata de autoritatile canadiene ar fi lipsit documente esentiale. In memoriu, Ana Maria Nedelcu i-a scris presedintelui si despre abuzurile la care ea si copilul ar fi fost supusi de tata, scrie MEDIAFAX.

„Anthony are dreptul la securitate emotionala, libera de frica si abuz. Este nevoie sa realizati ca un copil nu trebuie tratat ca un instrument politic de prietenie si cooperare intre popoare. Chiar daca Canada este un stat bogat care poate cumpara soarta unui copil, Romania are obligatia de a isi proteja cetatenii, ori Anthony este cetatean roman si in sens extins cetatean al Uniunii Europene si va cere ajutorul”, a scris Ana Maria Nedelcu.

Ana Maria Nedelcu este cautata in Canada pentru rapire de minori si incalcarea unui ordin comun de custodie dupa ce, in 2014, si-a adus copilul in Romania fara acordul tatalui. Pachetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a contestat decizia instantei prin care s-a dispus arestarea preventiva a femeii. Contestatia in acest caz se va judeca pe 21 aprilie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Tot pe 21 aprilie, dar la Curtea de Apel Bucuresti se va lua in discutie cererea de extradare.

Citeste si:
Alexandra Stan, ajutor pentru victimele cutremurelor din Turcia:...
Alexandra Stan, ajutor pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.