Federatia Sindicala Hipocrat, Sindicatul Promedica si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania, impreuna cu Organizatia Sindicala „Cartel Alfa” vor organiza proteste in fata Guvernului pe 20-22 aprilie, iar Federatia SANITAS va picheta mai multe ministere in perioada 9-13 mai.

Sindicalistii din Sanatate au programat mai multe proteste in perioada imediat urmatoare. Astfel, Federatia Sindicala Hipocrat, Sindicatul Promedica si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania, impreuna cu Organizatia Sindicala „Cartel Alfa”, vor prganiza proteste in fata Guvernului pe 20-22 aprilie, incepand cu ora 10:30 dimineata, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii organizatiilor.

De asemenea, organizatia SANITAS a anuntat intr-un comunicat de presa, remis joi agentiei MEDIAFAX, ca in data de 20 aprilie, in intervalul orar 11.00 – 13.00, toate organizatiile judetene SANITAS vor organiza proteste la prefecturile judetene.

De asemenea, in perioada 9-13 mai, SANITAS va organiza adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor.

„In functie de rezultatele obtinute in negocierile care se vor desfasura in paralel cu actiunile de protest, in luna iunie vom organiza un miting de amploare in fata Guvernului Romaniei”, au anuntat reprezentantii SANITAS.

Sindicalistii cer in primul rand eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate si o majorare salariala cu 25% in 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.