Ludovic Orban s-a prezentat, joi dimineata, la Sectia 23 Politie din Bucuresti, in cadrul masurii controlului judiciar impuse de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, parlamentarul fiind acuzat ca i-a solicitat unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorala.

Ludovic Orban a ajuns, joi dimineata, la Sectia 23 de Politie din Capitala.

Procurorii DNA au anuntat ca Orban este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitandu-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016, scrie MEDIAFAX.

"La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti", au anuntat procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

Ulterior, la data de 20 martie, Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri 50.000 de euro, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani", a mai aratat DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat sa ii dea suma ceruta lui Ludovic Orban "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

In urma acuzatiilor DNA, parlamentarul a anuntat ca se retrage din cursa electorala pentru Primaria Capitalei.

"Nu am incasat niciun leu. Deodamdata nu am dezamagit pe nimeni. Instanta decide daca o persoana este sau nu nevinovata. Cariera nu mi s-a oprit aici. Eu nu ma joc cu viata politica si cu activitatea publica. Atata timp cat sunt implicat intr-un proces de natura penala nu pot sa ma prezint in fata cetatenilor sa le cer votul. Ma simt intr-un fel neindreptatit dar nu pun in niciun fel la indoiala activitatea pe care o desfasoara DNA", a declarat Ludovic Orban la iesirea din sediul DNA.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Ludovic Orban a mai anuntat atunci si ca isi da demisia din functiile de conducere pe care le detinea la nivelul Camerei Deputatilor si PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.