Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, marti, ca primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, are interdictia de a isi exercita functia, in contextul in care acesta este cercetat sub control judiciar pentru instigare la abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor anticoruptie, "in datele de 04 iunie 2014 si 06 ianuarie 2015, Sava Constantin, in calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonata din cadrul primariei, sa dispuna „sistarea” popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societati comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fara ca societatea comerciala sa indeplineasca conditiile legale privind suspendarea sau incetarea executarii silite", potrivit MEDIAFAX.

Dosarul a fost declinat la DNA de la o alta unitate de parchet, in luna februarie a anului 2016, fata de acesta fiind deja luata masura controlului judiciar, procurorii DNA adaugand si interdictia de exercitare a functiei de primar al municipiului Urziceni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.