Presedintele ONPCSB, Neculae Plaiasu, a declarat, marti, ca au fost identificare 286 de persoane fizice care au realizat incasari si transferuri externe in Panama si a transmis 13 sesizari catre Parchetul de pe langa ICCJ.

"Pana in prezent, in bazele de date ale Oficiului au fost inregistrate 286 de persoane fizice si juridice care au realizat incasari si transferuri externe din si in Panama. Valoric au intrat 21,7 milioane euro si au iesit 50,5 milioane euro. (...) Cifrele sunt influentate de conditia barem mai mare de 15.000 de euro", a declarat presedintele ONPCSB in cadrul audierilor din Comisia de buget, finante si banci.

Neculae Plaiasu a afirmat ca, in anul 2015, au fost adresate 13 sesizari catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. El a sustinut ca Panama este ''un areal cu posibilitati si legaturi faptice de protectie a unor tranzactii, fluxuri financiare, cu continut in zona spalarii banilor sau finantarii terorismului'', potrivit MEDIAFAX.

"In procedurile interne ale noastre, tranzactiile financiare si comerciale cu legaturi spre entitatile si teritoriile mentionate imbraca caracteristici de risc ridicat, major, cu consecinte in cresterea operativitatii de analiza. Panama este un areal cu posibilitati si legaturi faptice de protectie a unor tranzactii, fluxuri financiare, cu continut in zona spalarii banilor sau finantarii terorismului. Interesul nostru pentru Panama a avut la baza si un istoric cu trimitere la zona spalarii banilor si finantarii terorismului, fapt ce ne-a facut sa realizam o legatura directa cu unitatea de informatii din acest stat", mai spus Plaiasu.

Oficialul ONPCSB a mai spus ca institutia a transmis in anul 2015, pentru sprijunul analizelor propri, 361 de cereri de informare catre unitati de informatii financiare straine din Cipru, Italia, Elvetia, Insulele Virgine Britanice, Marea Britanie, Letonie, Panama (11 cereri) si altele.

Citeste si:
Bonusuri la taxi si restaurante pentru tinerii din Anglia care se...
Bonusuri la taxi si...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.