Cel mai bine clasat concurent roman la Concursul International George Enescu 2016, Sectiunea Vioara, va primi o bursa de studiu de un an la celebra Barenboim Academy din Berlin, fondata de renumitul dirijor si pianist Daniel Barenboim.

Bursa este acordata de trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine romana in plan international, Mihaela Martin, Silvia Marcovici si Mariana Sarbu si poarta numele unui important profesor si violonist roman, Stefan Gheorghiu.

Trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine romana la nivel international, Mihaela Martin, Silvia Marcovici si Mariana Sirbu, ofera o bursa la Berlin in memoria profesorului lor, violonistul Stefan Gheorghiu pentru cel mai bine clasat concurent roman la Sectiunea Vioara a Concursului International George Enescu 2016 care are loc intre 3 si 25 septembrie, la Bucuresti. Bursa consta intr-un an de studiu alaturi de renumiti profesori ai lumii la celebra Barenboim Academy din Berlin, fondata de dirijorul si pianistul Daniel Barenboim.

Unul dintre cei mai importanti profesori si violonisti romani, Stefan Gheorghiu (1926-2010) a fost elevul a lui George Enescu si al lui David Oistrach.

Concursul International George Enescu are loc intre 3 si 25 septembrie la Bucuresti si este singura competitie de muzica clasica din Romania recunoscuta de cel mai important for international de specialitate, World Federation of International Music Competitions.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.