Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat luni la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea unei masini din bugetul DIPI.

Gabriel Oprea a fost chemat la sediul DNA pentru a da o declaratie insa acesta a precizat ca s-a prevalat de dreptul la tacere.

"Am avut tot ceea au avut toti ministri de interne. Au fost achizitionate peste cinci mii de masini. Raspund tot timpul procurorilor. Nu exista cabina de jacuzzi si canapelele", a declarat fostul ministru al Afacerilor Interne la iesirea din sediul DNA.

Gabriel Oprea, fostul ministru al Afacerilor Interne, este acuzat de abuz in serviciu, Senatul a incuviintand cererea DNA de urmarire penala a parlamentarului, scrie MEDIAFAX.

Procurorii sustin ca “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor”.

Retail jobs

Procurorii DNA sustin ca in perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8.

Conform Directiei Nationale Anticoruptie, achizitionarea autoturismului s-a facut cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza astfel de investitii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai sustin procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.