Social 9 Aprilie 2016 15:30
Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, a anuntat, sambata dupa amiaza, printr-o postare pe reteaua de socializarea Facebook ca dansatorul si coregraful Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului ONB, din actuala conducere a institutiei facand parte Vlad Conta si Tiberiu Soare.

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu si-a exprimat sambata aprecierea si increderea fata de actuala conducere a Operei Nationale Bucuresti reprezentata de directorul general interimar Vlad Conta, directorul adjunct Tiberiu Soare si directorul artistic al Baletului ONB, Johan Kobborg.

„Ma bucur sa aflu ca Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului Operei Nationale din Bucuresti. Acum sunt sigur ca Opera are la conducere pe cei mai buni profesionisti. Vlad Conta, Tiberiu Soare, Johan Kobborg. Mult succes tuturor!”, a scris ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

Corpul de balet al ONB l-a sustinut puternic in aceasta saptamana pe coregraful Johan Kobborg care fusese „retrogradat” din functie in urma deciziei luate de fostul director interimar al Operei, Tiberiu Soare, ca balerinul danez, care figurase pana marti pe site-ul ONB ca director artistic al institutiei, sa nu mai ocupa aceasta pozitie. Tiberiu Soare motivase decizia sa, criticata de corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti, prin faptul ca Johan Kobborg ocupa un post care nu corespundea organigramei de functionare a institutiei, detinand o titulatura incorecta din punct de vedere legal.

Tensiunile escaladasera chiar pana la un boicot al dansatorilor, balerina Alina Cojocaru aratandu-si sustinerea pentru Kobborg printr-un anunt facut miercuri seara, pe reteaua de socializare Twitter, ca nu va mai dansa in spectacolul "Manon" programat pentru duminica, 10 aprilie, ca forma de protest, informeaza MEDIAFAX.

Pe de alta parte, in prezent, pe site-ul ONB la sectiunea spectacole, este trecut in dreptul reprezentatiei „Manon” de pe 10 aprilie, numele balerinei Alina Cojocaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.