8 Aprilie 2016 , 14:40 in Social
ANAF a majorat cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe pagina de internet a institutiei in 30 aprilie, pentru persoane fizice plafonul fiind ridicat la 1500 lei, de la 100 lei cat fusese stabilit anterior.

In cazul marilor contribuabili, plafonul a fost ridicat la 100.000 lei, la contribuabilii mijlocii la 50.000 lei, iar in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoane fizice care au obligatii fiscale restante aferente activitatilor economice desfasurate independent sau profesiilor liberale limita a fost stabilita la 10.000 lei, a anuntat ANAF.

Institutia anuntase anterior, in februarie, ca va publica numele persoanelor fizice care au obligatii fiscale de plata restante de peste 100 de lei, vizandimbunatatirea colectarii taxelor.

In cazul marilor contribuabili plafonul fusese stabilit atunci la 1.500 lei, la cei mijlocii la 1000 lei, iar pentru pentru ceilalti debitori la 500 lei.

Potrivit institutiei, decizia de ridicare a plafonurilor are la baza prevenirea si reducerea arieratelor la bugetul general consolidate, precum si costurile necesare notificarii.

In perioada urmatoare, contribuabilii ale caror restante fiscale inregistrate trebuie publicate vor primi notificari continand cuantumul datoriilor pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificarii situatiei fiscale, informeaza MEDIAFAX.



Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului ANAF a majorat plafonul datoriilor facute publice pentru persoanele fizice.