Social 8 Aprilie 2016 10:14
Sesiunea speciala a Bacalaureatului, care este sustinuta de elevii olimpici si absolventii de liceu care dau admiterea la universitatile din strainatate, va avea loc la Brasov, in perioada 14-27 mai, potrivit calendarului publicat joi de Ministerul Educatiei.

Inscrierea candidatilor va avea loc in zilele de 14 si 15 mai, iar probele de evaluare a competentelor se vor desfasura in zilele de 16 si 17 mai (evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in limba materna), 18-19 mai (evaluarea competentelor digitale), respectiv 20-21 mai (evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala), anunta Ministerul Educatiei.

Comisia judeteana de Bacalaureat a Inspectoratului Scolar Judetean Brasov va nominaliza unitatile de invatamant care vor gazdui centrele de examen si de evaluare pentru aceasta sesiune speciala.

Probele scrise incep pe 23 mai cu Limba si literatura romana, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (Matematica/Istorie), pe 25 mai are loc proba la alegere a profilului si specializarii care se sustine la una din 10 materii, iar pe 26 mai are loc proba la Limba si literatura materna. Afisarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unitatilor de invatamant care vor organiza aceasta sesiune speciala, iar depunerea contestatiilor este programata in cursul aceleiasi zile. In data de 27 iunie vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.

Ministerul mai precizeaza ca sesiunea speciala a examenului de bacalaureat se adreseaza elevilor care indeplinesc urmatoarele conditii: participa la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau sustin examenul de admitere la universitati din strainatate si trebuie sa faca dovada ca au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitatile din strainatate care le solicita pentru inscriere diploma de bacalaureat, inainte de finalizarea examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.