Social 7 Aprilie 2016 12:20
Guvernul a aprobat miercuri legislatia secundara pentru punerea in aplicare a modificarilor aduse Legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Locuinte, referitoare la facilitatile de locuire pentru tinerii carora sursele de venit nu le permit achizitia unei locuinte in proprietate sau inchiziere.
Astfel, se modifica varsta pana la care pot primi repartitie pentru locuinta tinerii, respectiv in cel mult 36 de luni de la implinirea varstei de 35 de ani. Legislatia secundara adoptata miercuri de Guvern ii include si pe tinerii specialisti din sanatate si invatamant. De facilitati locative, vor beneficia si tinerii rezidenti. Locuintele pentru tineri destinate inchirierii vor fi repartizate tinerilor specialisti din invatamant si sanatate, atat din fondul de locuinte nou construite, cat si din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vanzare cu plata in rate, informeaza MEDIAFAX.

Analizarea cererilor pentru locuintele destinate inchirierii exclusiv unor specialisti din sanatate si educatie se face de catre comisii sociale, constituite de catre primarul localitatii, pe baza criteriilor specificate in noile norme de aplicare a legii.

Pentru construirea de noi locuinte ANL, vor fi preluate de la autoritatile publice locale doar acele terenuri destinate constructiei de locuinte prin programele guvernamentale pentru care sunt viabilizate pana la limita exterioara a perimetrului destinat constructiilor. Necesitatea si oportunitatea proiectelor sunt stabilite in colaborare cu autoritatile publice locale, luand in considerare si solicitarile depuse de posibilii beneficiari, si inregistrati in baza de date gestionata de ANL. Tema de proiectare este stabilita de ANL, iar plafonul maximal de cost este aprobat de catre Consiliul de Administratie al ANL. Locuintele se repartizeaza in baza unor criterii aprobate de Consiliul de Administratie al ANL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.