Social 6 Aprilie 2016 17:33
Veniturile totale medii lunare ale populatiei s-au cifrat in ultimul trimestru de anul trecut la 2.862 lei pe gospodarie, in timp ce cheltuielile s-au situat la 2.537 lei, respectiv 88,6% din venituri, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica.

In termeni nominali, venitul mediu pe persoana a fost de 1079 lei, iar cheltuielile de 956 lei. Raportat la zona, in orase, venitul mediu s-a situat la 1.237 lei, iar in mediul rural la 893 lei. Din totalul veniturilor, 56,4% au fost de natura salariala, urmate de venituri din prestatii sociale (22,4%), din agricultura (2,9%), din activitati neagricole independente (2,6%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,3%).

O pondere importanta detin si veniturile in natura (12,8%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (11,5%).

In ceea ce priveste cheltuielile, principalele destinatii ale acestora sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii, precum si plata impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, hrana animalelor si pasarilor din gospodarie, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare.

Cheltuielile pentru investitii, pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,3%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.