Social 6 Aprilie 2016 09:41
Piata berii a crescut anul trecut cu 6,5%, la 15,8 milioane hectrolitri, ceea ce inseamna ca nivelul consumului a urcat la 80 litri pe cap de locuitor, de la 74 litri in 2014, potrivit Asociatiei Berarii Romaniei.

"Contextul favorabil creat la nivelul intregii tari anul trecut, printr-o evolutie pozitiva a indicatorilor economici ai Romaniei, si-a pus indiscutabil amprenta asupra vietii de zi cu zi a romanilor, implicit asupra deciziilor lor de consum. Astfel, mai multi romani au ales sa savureze o bere in momentele placute petrecute alaturi de cei dragi. Dupa un prim semestru 2015 care ne indica o evolutie pozitiva a pietei, rezultatele finalului de an ne-au confirmat asteptarile", a declarat marti Igor Tikhonov, presedintele asociatiei, citat intr-un comunicat si preluat de MEDIAFAX.

In total, investitiile derulate anul trecut de companiile membre s-au ridicat la 55,5 milioane euro. Cumulat, in ultimii ani, investitiile din industria berii s-au ridicat la 1,3 miliarde euro. Importurile de bere au scazut anul trecut cu 100.000 de hectrolitri, la 350.000 de hectolitri, mentinandu-se la o cota sub 3% din piata, se mai arata in comunicat.

In acelasi timp, exporturile au crescut usor, cu 200.000 de hectrolitri, pana la 500.000 hectrolitri. Productia de bere ramane unul dintre factorii importanti in generarea cresterii economice la nivelul Romaniei, cu atat mai mult cu cat peste 97% din berea consumata este produsa local, iar peste 70% din materiile prime folosite pentru producerea berii provin din agricultura autohtona.

Potrivit Berarii Romaniei, sectorul berii genereaza, direct si indirect, peste 84.900[1] locuri de munca. Numarul de angajati ai companiilor producatoare de bere membre ale Asociatiei a ramas constant, la 3.700 de salariati.

Din Asociatia Berarii Romaniei fac parte Bergenbier, Heineken, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries si Martens, alaturi de microberaria Clinica de Bere. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime, Soufflet Malt Romania si Asociatia Producatorilor de Hamei.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.