Social 4 Aprilie 2016 11:02
Nepotul fostului dictator Nicolae Ceausescu, Emil Barbulescu, a murit la varsta de 58 de ani, la Scornicesti, dupa ce a suferit mai multi ani de o boala care deterioreaza organismul.

Primarul din Scornicesti, Ion Prioteasa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca Barbulescu suferea de mai multi ani de lupus, o boala ce se caracterizeaza printr-o inflamatie puternica data de o afectiune autoimuna si care poate deteriora orice parte a organismului.

Fiul Elenei Barbulescu si al lui Vasile Barbulescu, zis "Lica", Emil Barbulescu avea 58 de ani. "Era bolnav, facuse analize si pe la Bucuresti si fusese internat si la Spitalul Slatina. A murit in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 1.00", a spus Prioteasa. El a adaugat ca alaturi de Emil Barbulescu au fost surorile sale, Gina si Nadia, si fiul sau.

Fost capitan de militie, Emil Barbulescu se retrasese la Scornicesti, unde avea grija de casa in care s-a nascut Nicolae Ceausescu, pe care o deschisese vizitatorilor. Mai mult, in anul 2007 a instalat in curte o statuie a fostului dictator, dupa ce autoritatile locale au refuzat sa o aseze in centrul orasului. El declara pentru presa locala ca viata sa a fost si ramane legata de Scornicesti, de unde nu a putut sa plece definitiv, desi dupa 1990 a stat timp de un an in Germania.

Emil Barbulescu a scris doua volume cu titlul "Nicolae Ceausescu a fost unchiul meu”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.